Fixa street-stilen: Accessoarer

Streetwear och den avslappnade hip hop-stilen är hetare än någonsin just nu. Aldrig förr har det varit så inne med stora sneakers, baggy jeans och tröjor samt magväskor. Streetmodet är avslappnat, bekvämt och framförallt riktigt snyggt. Men hur matchar man det med accessoarer? Vad fungerar och vad är ett ”big no no” under sommaren och hösten 2020?

Stora örhängen

När de flesta tänker på kvinnliga accessoarer i street-stilen så tänker de på stora hoops, det vill säga stora ringar i öronen. Dessa var omåttligt populära på 90-talet och har nu kommit tillbaka med all kraft. Ju större desto bättre är det som gäller. Tänk bara på att välja lätta material eller väldigt tunna örhängen, annars kan det bli väldigt tungt för örsnibbarna. Man vill ju kunna ha i örhängena hela dagen utan att få ont.

Armband och många ringar

Även när det gäller armband och ringar kan vi kasta en blick tillbaka på 90-talet. Nu precis som då är det trendigt med många ringar på en och samma hand. Här kan man med fördel gå lite ”wild and crazy” och blanda olika material, storlekar och prisnivåer med varandra. Hos onlinebutiken Afound hittar du ringar i flera olika prisklasser och storlekar. Välj ut några favoriter och testa att matcha dem med varandra.

När det gäller armband är det samma sak där, välj många stela armringar på samma gång och låt dem skramla runt på handleden.

Skärp med nitar och öljetter

I sommar kommer vi se mycket höga midjor på jeans och shorts. Det snyggaste är att ha lite oversized mom-jeans och sätta fast dem med ett bälte högst upp i midjan, självklart matchat med en söt crop top eller ett avklippt basketlinne.

Skärpen funkar i nästan vilket utförande som helst, men det vi gillar mest just nu är det svarta läderskärpet. Med tvåradiga små nitar eller öljetter är det helt perfekt att visa upp i midjan, och det passar dessutom till precis allt.

En annan modell är den tunnare flätade, gärna i brunt, vitt eller annan naturnära färg. Dessa går både att använda till jeans eller att sätta i midjan för att skapa mer figur i sommarklänningen.

Tuffa sneakers för en komplett look

Våra fötter tackar verkligen modet som råder just nu. Alla obekväma klackar och höga platåskor är för tillfället borta. Istället rockar vi i fotriktiga, bekväma sneakers och just nu är de trendigare än någonsin. De vi drömmer om allra mest är den chunky modellen från Fila. Väldigt lik de Fila-skor som var populära på 90-talet samtidigt som Buffaloskorna.

Modellen som säljs idag är en uppdaterad variant av den och minst lika snygg. En annan träningssko som fungerar perfekt just nu är den klassiska Stan Smith-skon från Adidas.