Guld inom streetwear

Streetwear är idag lika lyxigt som festkläder. Vem har inte lagt märke till rapparnas guldkedjor och guldtänder i musikvideor eller Gucci-skorna som sticker ut ordentligt? Klä bara ner dig med ett par bylsiga gympabyxor och en t-shirt från Dior så är du helt rätt ute. För att få råd med dyra streetwearplagg eller skor kan du sälja guld, men även bevara lite av det då guld är helt rätt för en streetwearlook.

Grillz och pop offs

Vad är nu detta kanske du tänker. Två viktiga termer för en modedesigner eller ett modelejon som vill vara trendig. Grillz har varit inne hos både rappare och allehanda artister under en tid och är helt enkelt tänder av guld som placeras på den ursprungliga tanden. Det kan även vara en guldtand med diamanter, sådan du kan sälja sedan på sajter som Diamantbrev och liknande när du vill sälja guld för att få in pengar. Grillz är en perfekt accessoar till din streetwearlook om du vill se sådär coolt farlig och rik ut på samma gång.

Pop offs är en mer blandad term när det gäller streetwear. Det kan vara alltifrån gulddetaljer på sneakers till stora guldkedjor runt halsen. Pop offs är det som gör själva looken till streetwear och som samtidigt sticker ut som mer exklusiva detaljer.

För dig som inte har råd med äkta guld

Du som älskar att klä dig i streetwear men inte har råd att köpa dyrt guld och som till och med funderar på att sälja guld för att få in lite pengar, kan fixa kläder och accessoarer i falskt guld istället. Det är minst lika inne och kostar betydligt mindre. Idag finns det massor av kläder med metalltrådar som ger en guldig känsla och har varit på modet en tid nu. Mixa gärna med silvertoner för en perfekt kombination.

Vill du inte sticka ut lika mycket med guldpaljetter och metall kan vi rekommendera att du satsar på en beige outfit och kanske bara sätter på dig en keps med guldtext för att tona ned det hela lite mer. En beige joggingoverall eller ett set passar till allt och kan bäras lika bra till vardags som till fest.

Leta kläder och accessoarer på särskilda sajter

Det finns speciella sajter och e-handlare som specialiserar sig på mode inom streetwear där du kan hitta kläder, skor och accessoarer som är klippt och skurna för den som älskar streetwear. Det kan röra sig om deras egna produkter eller ett brett utbud av varumärken som tillsammans sätter den ultimata looken.

Den bästa outfiten kombinerar du själv med egen stil genom att blanda ihop olika nya saker med äldre plagg eller accessoarer. Vill du se riktigt hipp ut kan det vara kul att ta med några dyra saker som guldiga Adidas skor eller en Gucci keps som du sedan kombinerar med stora halskedjor och piffiga örhängen från mormor. Varför inte ta lite textilfärg och spraya på dina kläder för en cool graffitikänsla. Här kan du skapa guldiga detaljer utan mycket kostnad alls.