Streetdance på vita duken

De flesta håller nog med om att genren streetdance och dess musik är oerhört medryckande. Musiken är inte bara härlig att dansa till utan gör sig riktigt bra på film. Streetdance på vita duken utgör en alldeles egen och väldigt populär genre.

Attraktionskraft

Musik i allmänhet och dans i synnerhet har en närmast magnetisk dragningskraft. Det är svårt att stå stilla och människor blir glada av de pulserande rytmerna. Att dessutom få se professionella dansare tävla mot varandra och dansa exceptionellt bra aktiverar samma belöningssystem i hjärnan som när man själv personligen utövar och upplever dans och musik.

Många dansare är dessutom i fysisk toppform och vem vill inte se vackra människor röra sig med precision och perfektion in i minsta lilla detalj? Dansaren är ofta sinnebilden för den attraktiva människan och kanske än mer för de som inte själva tillhör kategorin vacker. Dansare som av olika anledningar har skadat sig kan använda PRP-behandling för att dölja besvärande ärrbildningar, rynkor eller solskador. Behandlingen är helt naturlig och har inga biverkningar.

Stomp The Yard

Filmen Stomp The Yard från 2007 är en dansfilm om streetdansaren DJ Williams (Columbus Short) och hans resa. Han streetdansar med sin bror Duron (Chris Brown) och deltar i flera tävlingar. Efter att ha vunnit en battle attackerar det rivaliserande laget och dödar Duron. DJ skickas till sin moster i Georgia för att börja om och studera på Truth University. Han hittar nya vänner och fortsätter med dansen och har slutligen möjlighet att vinna en nationell danstävling, men då måste han välja mellan utbildningen eller dansen. Filmen bjuder på en hel del härlig musik och massor av streetdance.

Honey

Jessica Alba spelar huvudrollen som Honey Daniels i filmen Honey från 2003. Honey älskar att dansa och jobbar deltid som danslärare på ett center för ungdomar samtidigt som hon arbetar som bartender. Som om inte det vore nog extrajobbar hon också i en skivaffär. Hon drömmer om att bli koreograf. När hon en kväll efter jobbet deltar i en dansbattle mot en konkurrent filmas alltihop och hamnar i händerna på musikregissören Michael Ellis. Hon blir erbjuden ett jobb som back-up dansare. Filmen innehåller massor av musik, dans och en hel del dramatiska förvecklingar.

Step Up

Channing Tatum spelar ungdomsbrottslingen och streetdansaren Tyler Gage i filmen Step Up från 2006. Han blir dömd till samhällstjänst efter ett inbrott på Maryland School of Arts. På grund av vandalisering måste Tyler arbeta av skulderna som vaktmästare på skolan. Han träffar balettdansösen Clark (Jenna Dewan) som behöver en danspartner till dansexamensshowen. Tyler ställer villigt upp och en romans där olika dansstilar gifter sig tar sin början. Filmen har sedan lett till en franchaise där hittills 5 filmer har släppts.