Streetwear, ett snyggt och personligt mode

De flesta känner till eller har hört talas om streetwearmodet. Vi förknippar denna klädstil med USA, vilket är korrekt. Det här är ett ett mode som växte fram under 1980- samt 90-talet och som bland annat är förknippat med sport, dans och musik. Även om det sägs att detta mode kommer från och har sina rötter i New York är det kanske inte helt sant. Streetwear är en blandning av olika stilar som kommer från skateboardåkare, kaliforniska surfare, hiphopdansare samt rastamode. Streetwaremodet skiljer sig stort mellan västkusten och östkusten i USA. Man kan kanske säga att klädstilen i New York är mer baserad på hiphopdans och musik medan klädstilen i Kalifornien är baserad på surfing och skateboardåkning. Även om streetwear beskrivs som ett mode är dessa kläder mer en beskrivning av en livsstil och är helt klart en klädstil som är öppen för personlig smak.

Streetwear kommer till Europa

Det var mot slutet av 80-talet som streetwear-butiker började öppnas i Europa, såsom Street Machine i Frankrike. Det var framför allt kläder för skateboardåkare som såldes eftersom skateboard som sport började växa i popularitet. Men streetwear började även marknadsföras av populära artister som skapade sina egna klädlinjer. Mest kända är Beastie Boys, rapparen Snoop Dogg med ”opus Doggystyle” och Wu-Tang Clan med ”Wu Wear”. Numera har streetwearmodet blivit mer och mer sportinriktat och skillnaden mellan streetwear och sportwear har minskat stort. Detta har bidragit till att det idag finns ett mycket brett utbud av varierande stilar och design.

Bekväma och snygga kläder

Vad som är utmärkande för streetwear är att kläderna är bekväma och snygga. Oavsett om du är skatebordåkare, dansare eller bara ute på stan är denna klädstil väldigt funktionell. Det är viktigt att kläder är snygga och bekväma även för barn. Hos exempelvis det svenska klädmärket Sail Racing kommer du att hitta både praktiska, snygga och funktionella plagg av hög kvalitet för barn och ungdomar. En stor fördel med kläder från Sail Racing är att de har anpassats till vårt nordiska klimat. Det innebär bland annat att kläderna designats för att stå emot väder och vind. Bäst av allt är att barn och ungdomar verkligen gillar kläder från Sail Racing. Hos Kids Brand Store online kan du välja bland ett stort utbud av Sail Racing-kläder för barn och ungdomar som exempelvis byxor, hoodies, varma jackor och kepsar, allt med stilren och mycket snygg design.

Streetwear för alla

Vad som gjort streetwear så populärt är att det finns streetwear för alla. De allra flesta äger något plagg som är streetwear utan att ens tänka på det. Det kan vara en varm hoodie, en snygg keps eller designade sweatpants. Givetvis kommer rappare att välja kläder som passar deras musik och livsstil medan skateboardåkare väljer kläder som passar deras sport. Nästan alla professionella atleter använder streetwear i olika utsträckning, oberoende av sport. Exempelvis basketspelare, fotbollsspelare och tennisspelare använder streetwear både före och efter matcher.

Streetwear är som sagt inte bara ett mode utan även ett uttryck för en livsstil och personlighet.